Bana Jelačića 28, 35237 Lužani, Hrvatska
00385 35 436 005
Eliksir zdravlja, prirodni imunostimulator, te najbolji prijatelj u očuvanju zdravlja .

Znanstvenik John Weisenburg iz američke zdravstvene organizacije tvrdi: „Dobrobiti čaja premašuju sva znanstvena očekivanja te, s pravom, možemo reći da je čaj najpotentnije piće svijeta, a načini na koje doprinosi očuvanju zdravlja su zapanjujući.“

Čaj doprinosi zdravlju na nekoliko načina:

ČUVA ARTERIJE – rezultati studija pokazuju da čaj reducira nastanak i razvoj ateroskleroze i utječe na poboljšanje funkcije krvnih žila, te na taj način doprinosi prevenciji srčanih i moždanih udara. Desetogodišnja studija provedena u Nizozemskoj je pokazala da redovita dnevna konzumacija tri šalice crnog čaja kroz dan, smanjuje rizik od ishemijske bolesti srca i srčanog udara za 50 %.

UNIŠTAVA VIRUSE – dosadašnja istraživanja pokazuju da molekule čaja neutraliziraju mikroorganizme, u prvom redu uzročnike upale pluća, kožnih infekcija i proljeva.

SAGORJEVA KALORIJE – antioksidant zelenog čaja EGCG (epigalokatehin galat) potiče naše tijelo na sagorijevanje kalorija. Studija provedena u Švicarskoj pokazuje da dnevni unos od 2-3 šalice zelenog čaja doprinosi sagorijevanju kalorija.

Zaključak: poželjno je svaki dan konzumirati 2-3 šalice svježe pripremljenog čaja, topao ili hladan, zeleni ili crni. 🙂 

Pročitajte još

Leave a comment

hr Croatian
X