Bana Jelačića 28, 35237 Lužani, Hrvatska
00385 35 436 005
Zašto je čaj zdraviji od vode

Znanstvenici tvrde da je ispijanje čaja zdravije od vode. Čaj ne samo da hidrira organizam jednako kao voda, on dijeluje i kao antioksidans i pomaže u sprečavanju srčanih bolesti kao i sprečavanju nastajanja mnogih vrsta karcinoma. Oni tvrde da je čaj pun flavonida, odnosno polifenolnih antioksidansa, koji sprečava oštećenja stanica i ključno dijeluje na zdravlje organizma.

Znanstvenica i glavni autor dr. Ruxton uz svoje suradnike je našla jasne dokaze da tri do četiri šalice čaja dnevno uveliko smanjuju šanse od srčanog udara.

“Čaj je zapravo bolji za piće od čiste vode. Voda je izuzetno važna za hidrataciju, ali čaj pored hidratacije organizma djeluje i kao atioksidans, te čisti organizam od toksina koje unosimo svakodnevno” rekla je dr. Ruxton.

Studije kofeina pokazuju da ukoliko pijete mnogo pića sa kofeinom umijesto hidratacije, zapravo dehidrirate organizam, što zapravo nije točno, tvrdi znanstvenica. Ne postoji toliko jako kofeinsko piće i nije moguće npr. napraviti toliko jaku šalicu crnog čaja koja bi dehidrirala vaš organizam.

Dr. Ruxton još preporučuje da uzimate 1,5 do 2l tekućine dnevno i da od toga tri do četiri šalice budu čaj.

Pročitajte još
hr Croatian
X